Roresishms

A Virtual World of Live Pictures.

nodig voor de zonnepanelen in Wouw

Als uw zonne-energiesysteem eenmaal geïnstalleerd is, kunt u ervan uitgaan dat het jarenlang schone, duurzame energie zal leveren. Als u echter merkt dat de hoeveelheid energie die het produceert afneemt, kan dit een teken zijn dat uw panelen vuil of geblokkeerd zijn. Gelukkig zijn de hedendaagse zonnepanelen gebouwd om extreme weersomstandigheden te weerstaan, en het schoonmaken ervan is meestal gewoon een kwestie van op je dak klimmen en de opeenhoping van vuil verwijderen.

Schone zonnepanelen zijn essentieel voor de algehele efficiëntie van uw energiesysteem thuis. In tegenstelling tot andere apparaten hebben zonnepanelen zeer weinig onderhoud nodig, maar vuil en puin kunnen hun prestaties beïnvloeden en de hoeveelheid zonlicht beperken die ze ontvangen. Deze prestatievermindering kan uw energiebesparing verlagen.

zonnepanelen kopen Wouw

De meeste zonne-installateurs adviseren om uw zonnepanelen twee tot vier keer per jaar schoon te maken. Dit omvat de lente en herfst, maar ook na langere perioden zonder regen. Als u op een plaats woont met een stoffig seizoen of veel vervuiling, kan het nodig zijn om uw panelen vaker schoon te maken.

Welk onderhoud is er nodig voor de zonnepanelen in Wouw?

Met een zachte borstel, een wisser of een tuinslang met lage druk verwijdert u voorzichtig het vuil dat zichtbaar is op uw zonnepanelen. Zorg ervoor dat u agressieve schoonmaakmiddelen vermijdt, omdat deze krassen op het oppervlak van uw panelen kunnen veroorzaken. Een beschermende coating zoals Diamon-Fusion kan ook helpen de frequentie van schoonmaken te verminderen. U kunt deze coating zelf op uw zonnepaneel aanbrengen of een professional inhuren.

In tegenstelling tot dakshingles worden zonnepanelen niet beschadigd door sneeuwval. Sneeuw kan ervoor zorgen dat uw zonnepanelen meer energie produceren. U mag echter nooit op uw dak klimmen om sneeuw weg te vegen. Dit kan uw zonnepanelen beschadigen en ernstig letsel veroorzaken. Spuit uw panelen liever met lauw water om eventuele sneeuwophopingen te verwijderen. Gebruik nooit heet water, omdat dit extreme temperatuurverschil uw panelen kan doen barsten.

Op dezelfde manier kan ijs ook een probleem zijn voor uw zonnepanelen. Een laagje ijs op uw zonnepaneel kan echter de doorlaatbaarheid van zonlicht beperken. Gelukkig smelt het meeste ijs vanzelf en glijdt het weg, zonder enige tussenkomst van jou. Bovendien zal de energieproductie die uw zonnepanelen ontvangen in de winter lager zijn, maar dit kan worden gecompenseerd door nettometing van energiekredieten. Zo kun je het hele jaar door geld blijven besparen! Neem vandaag nog contact op met Green Ridge Solar voor meer informatie over hoe u met zonne-energie geld kunt besparen op uw energierekening.

Wanneer stof, stuifmeel of vuil zich ophoopt op zonnepanelen, kan dit de hoeveelheid zonlicht beperken die zij ontvangen, waardoor de energieproductie en de energiebesparing van uw huis afnemen. Dit kan worden voorkomen door regelmatig schoon te maken. Het is het beste om ze af te sproeien met lauw water uit een tuinslang en af te vegen met een niet-schurende microvezeldoek (het is veiliger dan op het dak klimmen of een ladder gebruiken).

Als u de prestaties van uw zonnepanelen in de loop van de tijd bijhoudt, kunt u zien of eventuele dalingen in de energieopbrengst veroorzaakt kunnen worden door vuile of geblokkeerde panelen. Veel zonne-energiebedrijven bieden een monitoringservice aan die deze gegevens in realtime toont, waardoor het gemakkelijk wordt om potentiële problemen te identificeren.

Zonnepanelen zijn over het algemeen goed beschermd tegen schade en de meeste worden gedekt door een garantie. Ze zijn echter niet onverwoestbaar, en zwaar weer zoals hagel, harde wind of vallende takken kunnen ze beschadigen. Als deze de panelen of andere belangrijke componenten van uw zonne-energiesysteem beschadigen, kunnen ze geen elektriciteit produceren en stopt uw energiebesparing.

De meeste zonne-energiebedrijven benadrukken hoe eenvoudig en onderhoudsvrij hun systemen zijn. En ze hebben geen ongelijk: als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd, kunnen ze tot 25 jaar meegaan zonder dat vervanging of reparatie nodig is. Zelfs het meest robuuste zonnepaneelsysteem is echter niet immuun voor onderhoudsbehoeften. Sterker nog, de meeste installateurs raden aan om uw zonnepanelen minimaal twee keer per jaar schoon te maken en alleen lauw water te gebruiken om beschadiging te voorkomen. Dit kan zo simpel zijn als ze met een slang afspuiten.

Bovendien is het een goed idee om de prestaties van uw zonnepanelen in de gaten te houden en eventuele terugkerende dalingen in de stroomopbrengst op te merken die op een ernstiger probleem kunnen duiden. Uiteindelijk kunnen schoonmaakbeurten en jaarlijkse inspecties oplopen tot ruim €140,- per jaar aan onderhoudskosten voor de zonnepanelen in uw huis – maar als u deze extra kosten als onderdeel van uw investering beschouwt bij de aanschaf van uw zonnestelsel, zult u merken dat u ‘ U bespaart vanaf het begin geld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *